Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Kolontárra utaztak a székesfehérvári romák Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 18.

ImageKolontárra utazott a Székesfehérvári Roma Kisebbségi Önkormányzat húsz-harminc önkéntese. Kolompár Ernő tájékoztatása szerint a csapat ma reggel 7 órakkor indult útnak, hogy munkájukkal segítsék a helyreállítást a vörösiszap-katasztrófa helyszínén. A buszt az Alba Volán Zrt. biztosította számukra - térítésmentesen.

 
Mivel foglalkozik a szociális munkás? Nyomtatás E-mail
Írta: a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskola Kar III. éves, szociális munka szakos hallgatói   
2010. november 17.

ImageNapjaink gyorsan változó világában, mindannyian kerülhetünk olyan élethelyzetbe, hogy bizonyos szükségleteink kielégítésében, problémáink megoldásában segítségre szorulunk. A segítség elsősorban a szűkebb környezetünkből, barátaink, ismerőseink, családtagjaink köréből kerül ki. Vannak olyan élethelyzetek, amikor ez a segítség önmagában már nem elég, s a körülöttünk élőkön túl további támogatásra is szükségünk lehet.

Tovább...
 
A Fidesz a keresztény áldozatokra emlékezett Nyomtatás E-mail
Írta: ujbuda.hu   
2010. november 17.

ImageA forradalom szentimrevárosi hőseire emlékeztek a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban. Dr. Simicskó István országgyűlési képviselő, honvédelmi államtitkár köszöntője után emléklapot adott át azoknak a kerületi időseknek, akiket keresztény hitük miatt hurcoltak meg a kommunista diktatúra éveiben.

Tovább...
 
Lázár: Fontos választási ígéretünket teljesítettük Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. november 17.

Image"Az Alkotmánybíróság jogkörének és az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításával a kormányzó pártszövetség sarkalatos választási ígéretének tett eleget; ez nem gyengíti, hanem erősíti a demokráciát." - hangsúlyozta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője. A Fidesz frakcióvezetője szerint az Országgyűlés keddi döntéseivel nem a demokrácia, hanem a "pofátlan végkielégítések" vannak veszélyben. A parlament kedden elfogadta a Lázár által benyújtott, a 98 százalékos különadóval összefüggő javaslatokat, köztük az alkotmány módosítását.

Tovább...
 
Nagyszabású levéltári konferencia Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 16.

ImageOrszágos konferenciát szervez a Kodolányi János Főiskola Történeti és Hungarológiai Műhelye Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a Fejér Megyei Közgyűléssel, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Levéltárával, a Fejér Megyei Múzeumok Igazgatóságával és a Magyar Történelmi Társulattal közösen. A programra november 24-én kerül sor. A szakmai napot Hóman Bálint (1885–1951) születése 125. évfordulójának tiszteletére rendezik meg Székesfehérvárott a Városháza dísztermében, illetve a Kodolányi János Főiskolán.

Tovább...
 
Szijjártó: A költségvetés feleljen meg a választói akaratnak Nyomtatás E-mail
Írta: Hiradó, Fidesz   
2010. november 16.

Image"Minden bizonnyal tiszteletreméltó megfontolásai vannak a jövő évi büdzsét bíráló Kopits Györgynek, a Költségvetési Tanács elnökének, de a költségvetésnek meg kell felelnie a választói akaratnak, és az európai megújulási versenyben biztosítani kell Magyarország pozícióját." - jelentette ki Szijjártó Péter a Magyar televízió Ma reggel című műsorában. A miniszterelnök szóvivője hozzátette: ebben a versenyben előnyünk a nagy támogatottságú kormány, hátrányunk a magas államháztartási hiány.

Tovább...
 
Lázár János indítványai a Parlament előtt Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, MTI   
2010. november 16.

ImageA szokott parlamenti menetrenddel ellentétben nem hétfőn, hanem kedden lesznek a határozathozatalok az Országgyűlésben, a napirend előtti felszólalások után. A Ház megválasztja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelő bizottságának elnökét és tagjait. - Együttes záróvita lesz Lázár János három indítványáról. Az egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú jogszabályokat úgy módosítaná a Fidesz frakcióvezetője, hogy a 98 százalékos különadót visszamenőleges hatállyal 2005. január 1-től kellene fizetni. A különadó összeghatára 3,5 millió forintra emelkedne, amelybe a szabadságmegváltás nem tartozna bele.

Tovább...
 
Permetezik a platánfákat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 16.

ImagePlatánfákat permeteznek Székesfehérvár Megyei Jogú Város területén november 20 - 30-ig, 19.00 - 06.00 óra között. A munkálatokat Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. végzi, a a felhasználásra kerülő szer Agrol Plus. Városunk jegyzője ezúton hívja fel olvasóink figyelmét arra, hogy az említett vegyszer a méhekre nem, a vizekre pedig közepesen veszélyes!

 
Intézkedést sürget Székesfehérvár polgármestere Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 16.

ImageLevélben fordult az APEH elnökéhez dr. Cser-Palkovics András a Piac téren üzemelő játékterem ügyében. Székesfehérvár polgármestere érdemi és gyors intézkedést vár az adóhatóságtól. Elsősorban a fiatalok védelmében szükséges a játékterem működésének mielőbbi megszüntetése a város központjában, ahol valamennyi busszal közlekedő ember – köztük az iskolás korosztály is – megfordul.

Tovább...
 
Növényekkel gazdagították az udvart Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 14.

ImageNem lehet elég korán elkezdeni a környezetünket megóvni, széppé és élhetővé tenni. A Vízivárosi Általános Iskola pedagógusai, diákjai régóta tervezték, hogy az intézmény udvarát barátságosabbá, a környező járdákat tisztábbá, az iskola belső terét otthonosabbá tegyék. A terv pedig most megvalósult.

Tovább...
 
Víz-, villany- és gépszerelő munkatársakat keres a Városgondnokság Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2010. november 14.

ImageSzékesfehérvár Városgondnoksága Kft. szakirányú végzettséggel rendelkező villany-, víz- és gépszerelő munkatársakat keres a Karbantartási csoport feladatainak elvégzéséhez. A jelentkezés feltételei: -szakirányú végzettség, -legalább 3 év szakmai gyakorlat, -"B" kategóriás jogosítvány. Az alkalmazás 3 hónap próbaidő kitöltésével történik.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1611 1612 1613 1614 1615 1616 1617 1618 1619 1620 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17744 - 17754 / 20386